Thursday, May 31, 2012

Tak jadi

Kisah dari di bawah, perubahan hidup yang konon akan menjadi semakin komited tak berjaya. Belum ada rezeki la tu. Semangat datang lambat sangat. Harapannya semoga tahun depan semangat masih ada. Mungkin sebab Dia tahu aku punya komited belum sampai tahap sanggup buang tidur agaknya. Hikmahnya, dah boleh ghairah untuk kisah lain yang sebelum ni tersangkut-sangkut dek macam-macam hal.

Sedih jugak mengenangkan impian tak tercapai, tapi Alhamdulillah la, ada 1 lagi perancangan untuk masa depan. Kat sini patut jadi buah mulut sendiri.

Kemain diri cuba nak jadi sedahsyat mungkin. Tapi belum sangat lagi. Bila ditanya, entah la ikut je, duit takde, tak tahu la, ape la. Mak Abah mesti rasa macam tak best, langsung dioffer jugak bermacam mende. Hihi rezeki. Dalam tak sampai hati, rasa teringin jugak. Kita sapu jela. Rezeki jangan ditolak.

Teringat balik 'hadiah' yang tak jadi. Menggunung rasa nak tuntut hadiah lain dari Abah. Perghh apa la anak macam ni. Tapi serius kan, nafsu. Dalam rasa eh Abah dah bagi banyak, nak apa lagi. Ada je rasa ala bila lagi nak dapat. Hehe tunggu segala hal selesai, kita cuba buat tuntutan hadiah tu nanti.

Mak Abah takde, konon pergi so called honeymoon. Kebetulan je la tarikh sama dengan anniversary depa. Bila call kata dia dah miskin dah kat sana, Abah kata Mak banyak beli, Mak kata Abah banyak beli. Tak kisah la, asal bahagian gua ada. Tengok, dasar anak. Suka sangat hidup di taja. :p
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Sunday, May 27, 2012

Optimis

Gua syak gua ada masalah. Adrenalin mengalir bukan pada ruang sepatutnya. Berapa hari je lagi. Mak banyak bunyi tapi gua takde jawapan pasti. Sukati Mak la, ikut Mak la. Agak cool jugak rasa begini. Seimbang rasa estrogen sama testosteron *kadang-kadang testis gua muncul*

Dan hormon ghairah mengalir, untuk sesuatu yang kalau lepas ni memang habis komited la nak hidup. Agak lambat mulakan langkah, sampai sekarang pun belum mula. Baru merancang. Tarikh tutup semakin dekat. Entah sempat entah tidak. Tapi semoga momentum kekal hingga ke akhir. Sedang diri kenal diri, tahu takkan datang bom momentum kedua.

Nasib Abah tanya 'nak hadiah apa?'. Dalam kepala dah rangka segala gajet. Segala punya moden dalam kepala. Untung rasa malu tebal, duit belanja sepanjang belajar pun dah dikira hadiah kalau nak. Sedar gaji sendiri pun tak cukup nak hulur tauke kedai nak bayar "segala". Tapi dah alang-alang dioffer, elok juga minta "hadiah" untuk masa depan. Haha dasar anak bertuah. Jadi mula minggu baru, jalankan segala rancangan.

Semoga segala rancangan berjalan lancar atas restu dan berkat Allah dan semua. Sebab ni dah bukan masa nak menyesal dengan keputusan sendiri. Apa yang dipilih, go ahead. Takde patah balik. Faktor keliling bukti masa sekarang ni la nak lenjan habis tenaga muda. Bersusah kita dulu, untuk masa depan insyaAllah kita mudah. Dan macam biasa selain Tuhan yang maha kuasa, gua memang perlu segala nyawa, painkillers dan sayang-sayang. Itu la tangkal penguat.


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Sunday, May 20, 2012

Teks ucapan

Ya Allah, seronok tak terkata harini. Syukur tak terhingga bila semua yang kite sayang ada untuk kite.

Hah ni sebab adrenalin sampai lambat tadi, dah lewat macam ni badan penat pun dia taknak surut lagi.

Terima kasih Mak Abah, masa tengah dok feeling layan cerita-cerita ke sajak sayu-sayu tu, kite malu-malu mesej dorang bagi ucapan penghargaan dan luahan kasih sayang. Gaya nak cakap depan mata memang segan.

Lepas tu dekat Tiqah yang mula-mula gaya excited duduk sebelah menyebelah tapi lepas tu muka habis obvious dah malas layan. Haha padan muka. Dekat Pakdil yang terselit celah gadis, pastu muka tak malu nak keluar masuk lebih 5kali. Badan kalau semut takpe. Tapi nasib baik dikala Tiqah dah leka bercinta dengan abang tab, Aidil datang bertepek dekat belakang. Nasib tak teleng kepala dok toleh belakang je.

Untuk abang @ mama Lya. Gile cool datang bawak Mcd. Masa tu tak hadap bunga ke apa, perut dah merintih mintak sesuap makanan. Lya jadi penyelamat perut. Romantik habis juga bila 1 burger kongsi 3 perut.

Untuk Erma, Oya, Intan, Zureen, Paan, Hadi sama Sally. Ini epik la, kawan sekelas sekolah dulu ada sekali. Perghhh mana nak dapat orang macam ni. Sakan gelak ketawa. Dengan G, yang tak sempat nak jumpa.

Pastu kite ade Zizan dengan Taqi. Ni dua-dua vvip. Kalau nak buat appointment seminggu awal pun belum tentu lagi dapat lepak ke tak. Tak sangka dikala konvo kite dua-dua dato' ni sudi datang ke majlis kite.

Eh Jue, Syakirah dengan Mira jugak. Geng yang sudi mengangkut nak ambil jubah. Karaoke free 0 sen dekat redbox. Tunggu rezeki je nak dapat free camtu lagi.

Lepas tu untuk Raihan!! Drive dari Dungun laju-laju untuk kite. Muahaha lepas dah rasa confident dia sempat sampai terus mode gedik sampai. Hyper tak boleh dibendung. Pose dalam gambar dah gaya lucah. Seriously bro, lu datang bawak passion gua yang lu bawak lari haritu. Gua terharu ada lu tadi. Walaupun lu datang lenggang kangkung takde bunga, tapi bekalan keropok lekor untuk Abah dah cukup buat gua bangga. Terima kasih jadi tukang angkut beg sama escort gua kemana saje. Terima kasih Makcik dan Pakcik kerana lahirkan Raihan kedunia ini. Ecececeh.

Terima kasih UiTM. Pergilah study dekat UiTM. Yuran murah weh. Nanti kalau konvo sidang petang boleh kurus sebab diet tak lunch.

Kepada mereka yang tidak disebut ampun dan maaf. Segala memori ada je dalam otak. Tapi malas nak fikir. Yang seronok tu kadang-kadang rajin jugak nak layan. Tapi yang tak seronok memang dah bersungguh habis buh tepi. Diam-diam jela sendiri teruskan hidup. Maaf segala dosa. Semoga bahagia.

Sekian, wabillahitaufikwalhidayah. Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh. (WBT, terlupa ku sebut nama mu. Kenderaan yang selalu menjadi pengangkutan utama. Semoga teguh berbakti bersama tuan mu. Terima kasih)


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Saturday, May 19, 2012

Graduated

Tahniah, untuk saya, awak, kita, kamu, mereka!

Semoga semangat bermajlis bersama kita, walau saya jauh, awak jauh.

Semoga kita ada kepingan memori bersama.

Paling penting, semoga rembesan estrogen dalam keadaan terkawal esok.

I have no passion, at all. Excitement? Zero!


Happy graduation people!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone