Wednesday, February 27, 2013

Masuklah waktu

Mula-mula tadi kemain aku taip panjang meluah emosi. Tapi lepas tu malu nak publish. Bukan dapat apa pun. Kisahnya bila dah ada ayat emosi ni makanya sedang beremosi la ni. Sudilah kiranya maklum dengan keadaan ini. Dah nak masuk bulan Mac, dah masuklah waktu bagi manusia sekitar kami untuk mempersoalkan segalanya. Tapi lah lan bila orang soal boleh senyum lagi, cuma bila aku dengan Raihan bersoal jawab memang tak nampak senyuman. Haram. Macam dalam court memasing. Penangan Suits.

Harini dah start kerja macam biasa. Boss dah balik. Kerja yang memang luar biasa nature dia bertambah luar biasanya bila seharian tak masuk office dok kesana sini urus hal boss. Penat wa cakap lu. Dan semoga stress dekat office nun tak melampau. Kalau tak aku nak tukar kerjaya.

πŸ‘πŸ’‘πŸ”ͺπŸ†πŸ…πŸ“πŸŸπŸ΄☕🍚🍲✈πŸ—»πŸ—½πŸŽ€πŸ’°πŸ’ΈπŸ‘™πŸ‘œπŸ’„πŸ˜˜πŸ’‹πŸ’πŸ‘ͺπŸΌπŸ‘


Aku ringkaskan kerjaya impian. Tapi Raihan say no

Monday, February 25, 2013

20 hari

Aku dah ngeri nak buat countdown segala. haritu last kira less than 90days. Kalau ikut style Lya dulu dia kira berapa weekend lagi yang tinggal. Sebab weekdays kerja kan. Itu lagi ngeri sebab kalau macam sekarang ada lagi 10 weekend maknanya ada 10 Sabtu dan 10 Ahad. 20 hari jela lagi nak ke hulu ke hilir settlekan semua hal. Nervous tak sangat ni tapi takut banyak. Selagi tak sampai hari yang sepatutnya tu memang  tak lega rasa.


Ngeri buat countdown tapi kira jugak. Dasar *#@%^#*$#

Saturday, February 16, 2013

IMadeFace

Boleh abaikan rambut bergulung tu sebab itu je rambut tak berjambul.

Monday, February 11, 2013

Tetetetest

Testing testing 1 2 3


Banyak weh nak dikhabarkan. Tapi tunggu bila rajin.


Monday, February 4, 2013

bukit

Minggu lepas, on 28th kemain aku gagahkan diri panjat bukit tabur. Perghhh gile. Untuk si noob yang konon-konon poyo nak hiking tak payah naik la. Haha dari awal sampai habis tu aku dok bising dekat dorang "tolonglah cakap ni last peak". Bukit Tabur ada 5 peak kalau ikut google la. Kitorang berjaya naik dari peak 1 ke 5 ok. Tapi seksa dia untuk aku tak tahu la nak kata sampai lunyai kasut. dengan gayat lain macam weh. Nak cross batu-batu tu, turun naik celah-celah batu. Aku fikir mati je atas tu. Tapi bila dah turun tu puasnya. Rasa nak naik lagi, tapi sampai 1st peak jela, sebab situ yang gambar lawa.

Boleh check cik komander punya blog ni ha. Ini si gila yang panjat 2 bukit, 1 gunung dalam masa seminggu.

Balik dari Tabur memang sakit kaki gile-gile. Selasa tu tak masuk kerja terus, kebetulan mak pun tengah demam. Dengan tenaga kaki si tua gigih la duduk dapur masak untuk isi rumah. Lepas tu sekarang kena jaga nenek dekat hospital, jadi haritu semangat la teman Mak tidur hospital sana, langsung esok tu cuti lagi. Nasib la boss takde.

Harini masuk kerja balik. Kerja menimbun ni. Aku rasa aku makin tak teratur dah ni, mana hal kerja, mana hal kahwin, duit pun dah bercampur-campur tak ikut budget. Serabut pulak. Penat pun lain macam bila otak banyak sangat fikir. Aku cakap Raihan ada 3 bulan lagi nak kahwin, dia kata excited. Perghh kagum. Aku belum nak excited lagi sebab baju kahwin tak siap lagi. Haha itu yang paling aku nak risaukan sekarang. Dalam bulan ni dah boleh kerja keras siapkan apa yang patut. Kena berguru dengan Lya ni, apa HIV test ke tok kadi ke nak buat mana dulu ni.