Monday, February 4, 2013

bukit

Minggu lepas, on 28th kemain aku gagahkan diri panjat bukit tabur. Perghhh gile. Untuk si noob yang konon-konon poyo nak hiking tak payah naik la. Haha dari awal sampai habis tu aku dok bising dekat dorang "tolonglah cakap ni last peak". Bukit Tabur ada 5 peak kalau ikut google la. Kitorang berjaya naik dari peak 1 ke 5 ok. Tapi seksa dia untuk aku tak tahu la nak kata sampai lunyai kasut. dengan gayat lain macam weh. Nak cross batu-batu tu, turun naik celah-celah batu. Aku fikir mati je atas tu. Tapi bila dah turun tu puasnya. Rasa nak naik lagi, tapi sampai 1st peak jela, sebab situ yang gambar lawa.

Boleh check cik komander punya blog ni ha. Ini si gila yang panjat 2 bukit, 1 gunung dalam masa seminggu.

Balik dari Tabur memang sakit kaki gile-gile. Selasa tu tak masuk kerja terus, kebetulan mak pun tengah demam. Dengan tenaga kaki si tua gigih la duduk dapur masak untuk isi rumah. Lepas tu sekarang kena jaga nenek dekat hospital, jadi haritu semangat la teman Mak tidur hospital sana, langsung esok tu cuti lagi. Nasib la boss takde.

Harini masuk kerja balik. Kerja menimbun ni. Aku rasa aku makin tak teratur dah ni, mana hal kerja, mana hal kahwin, duit pun dah bercampur-campur tak ikut budget. Serabut pulak. Penat pun lain macam bila otak banyak sangat fikir. Aku cakap Raihan ada 3 bulan lagi nak kahwin, dia kata excited. Perghh kagum. Aku belum nak excited lagi sebab baju kahwin tak siap lagi. Haha itu yang paling aku nak risaukan sekarang. Dalam bulan ni dah boleh kerja keras siapkan apa yang patut. Kena berguru dengan Lya ni, apa HIV test ke tok kadi ke nak buat mana dulu ni.

1 comment: