Friday, March 15, 2013

Lek lek

Dan Hilyah dah mula gelabahkan untuk aku tentang bunga. Tengok, aku pun macam lek lek je lagi, tapi mesti orang keliling yang tanya-tanya. Haha, kepada Lya kau boleh cuti bila atau ingin pergi di hujung minggu?

Aku tipu sebenarnya yang aku lek lek je sekarang. Kau gile tinggal sebulan lebih lagi tapi banyak hal tak settle. List things to do nak lebih 10 kali buat sebab tiap kali buat entah kemana pergi. Itu belum lagi list budget dengan berapa expenses dah keluar. Dah berbulan tak record. Semua mende aku macam ambil mudah sebab aku taknak gelabah. Tapi serious weh, jangan jadi macam ni. Aku confirm masuk bulan depan rambut gugur dua kali ganda dari sekarang. Silap-silap tumbuh uban. Inilah konon kesan ada mental yang positif sangat ni. Jenis tak tahan pressure jadi cuba taknak fikir walaupun semua ni wajib fikir. Hal kahwin kot. gile ke apa nak ambil mudah. Ni kalau list down apa yang tak settle lagi mesti orang lain tolong gelabah sama.

Aku cuba saiko diri sendiri ni, tapi macam tak berjaya lagi. Kalau setakat mampu gelabah 5 saat tapi lepas tu rasa "ala semua boleh settle ni", "banyak masa lagi" pun tak guna gak. 




update : borang nikah masih belum habis isi lagi.

No comments: