Thursday, June 6, 2013

Ini kisah dikala lunch break. Sepatutnya kena makan, tapi puasa. Jadi gagahkan diri taip ini supaya tak bosan. NI dekat office baru, ada surau. Boleh sangat nak masuk surau pergi tidur sana ke, baca Quran ke kan. Tapi segannya lah nak berbaringan dekat situ. Entah akan segan sampai bila tak tahu lah. Dan iye, aku dah masuk kerja baru. Baru berapa hari dah penig kepala sampai mc. Dushh. Kontra teramat dengan kerja lama. Ini baru betul-betul perah kepala otak dengan apa yang dah belajar selama ni. Ikut rasa nak menyerah je, tapi gagahkan jela.

Kisah kahwin. Best la sampai tak tahu apa nak cerita. Walaupun dah kenal Raihan lama, tapi rasa macam tak kenal pun. Wahh gituu. Still banyak hal nak kena adapt, nak kena belajar, nak kena ubah. Susah tak susah hadap jela. Satu hal yang aku paling tak sangka lepas kahwin adalah homesick gile vavis punye. First 2 weeks selalu rindu Mak Abah, sampai menangis beriye-iye. Sampai sekarang pun menangis, cuma tak teruk, tapi kalau terbabas tu memang parah. Masa belajar dulu pun tak rasa sedih macam ni. Ni la malas nak cerita, kan dah sedih. Dah la minggu ni tak balik sana. Haihhh

No comments: