Sunday, July 7, 2013

Ahad tak lagi serasi

Cerita Ahad bermula di office. Alkisahnya, time aku masuk office baru ni dikala nak menghadap year end closing. Tercampak die reporting team, haa faham sendiri la. Weekend dan Ika tak lagi serasi. Kerja dari Ahad lepas ke Ahad ni. Pagi ke malam. Badan penat, of course. Pinggang dah sakit gile ni ha. Tapi stress tak berganda lagi. Good sign. Kesian Raihan la, hujung minggu entah mana isteri. Tu pun kalau dia kasihankan diri sendiri. Kalau tak mungkin die bergembira berpoya-poya dengan rakannya.

Ahh ni aku dah sampai awal tapi batang hidung teammate semua tak nampak lagi. Aku rasa aku dibuli ni. Depa kata kena mai awal. Ciss. Nasib baik pagi ni ditemani cekodok Ibu. Nikmat betul dirasakan. Tapi nikmat sebenar adalah balik awal harini. Dan nikmat terpaling nikmat adalah tak kerja masa weekend.