Wednesday, August 21, 2013

Mata taknak lelap. Tak kelakar langsung. Esok kerja, sat gi kena bangun sahur. Patut dah lena dah ni. 

So impak jadi isteri, ada lah 7 ayat yang siap dikarang lepas tu delete balik. Sendiri pun dah geli dengan tulisan sendiri. 

Friday, August 16, 2013

Hambar

Kadang-kadang rasa nak tulis segala tapi aku ni idea mencurah bila feel bergabung dengan aura jahat. Tak syok betul. Diri ni dah tak sedar betapa pentingnya menulis untuk memori masa depan. Tadi pagi, membuak-buak rasa. Lepas tu mengantuk terus tidur. Bangun tidur lebur semua. 
Harini cuti. Raya kan. Tadi baru khatam buat cornflake madu untuk ketiga kalinya sempena raya. Kemain tau, kuih raya paling cikai tula yang first time aku pandai buat. Terus dapat permintaan tinggi sampai kena buat tiga kali. Siap ada yang nak beli lagi. Mana tokan kuih raya memang gelak sinis jela dengar kan. Ala buat ni pun sebab suami suka. Kalau tak fikir ratus kali jugak tu. 
Sekarang, layan drama ijab qabul ni ha yang orang rumah ni record. Sikit jam lagi suami balik, ahh rindu. Haha sebelum meraban tak tentu hala baiklah dihentikan. Ini baru ambil mood ni. Nekad dan tekad aku nak tulis blog hari-hari. Phuiii

Sunday, August 4, 2013

Penat

Penat sebenarnya ni. Tapi dah tak tau apa nak buat. Sekarang tengah bertabah tunggu Raihan dekat depan office. Dah sejam. Tadi baik punya clock out pukul 11.53pm. Sabtu, kerja lebih 12 jam. Alhamdulillah la Allah nak bagi rezeki lebih. Tapi penat mental fizikal Allah jugaklah yang tahu.Uwaaaa selalu malam minggu  berdating tengok movie ke tengok suits ke tengok running man ke. Tapi malam ni sadisnya kisah. Semua sebab manusia berpusu-pusu masuk kl sampai suami yang nak menjemput stuck dalam jamSemua orang hala ke jalan TAR sana nak shopping. Kesian kita makhluk yang tak bershopping ni. Bertabahlah Ika. Walau nyamuk gigih mengelilingi. Ok Raihan dah sampai. Sambung mengadu sambil kesat air mata dengan suami