Friday, September 13, 2013

bahagia meresap

Jumaat dah nak habis, Sabtu nak sampai sat gi. Another long weekend for me. Sebab hari suka-suka je cuti sampai 3 hari. Ni 2 hari kerja pastu cuti balik. Seronoknya kite. Sepatutnya plan nak escape dari Kuala Lumpur minggu ni. Kemain sekarang dah jadi orang KeyEll. Tapi tak jadi sebab ada lah sebab dia. Sekarang nak escape dengan suami ada hal yang kena dipertimbangkan. Jadi postpone next week. Tapi masih teruja. Sebab Along nak kahwin, bila kawan kahwin maka akan berjumpa kawan-kawan yang lain. Alahai tak sabar betul nak jumpa mek mek Joyah, termasuk la si nur yang lelaki tu. Harapannya semua akan datang sekali. Dan antara alasan yang buat weekend ni macam best je, sebab Yati nak bertunang jugak. Jadi dari dekat office tadi beriye kite chat, turun petua apa yang patut pasal majlis dia. Aura bahagia mula meresap. Perempuan yang macam ni, memang mudah meresap hormon bahagia ni. Semoga semua lancar hendaknya.


Maka bila dah bahagia begini, tak sabar menanti kepulangan suami.

Thursday, September 5, 2013

Tahu tak ada berderet draft pasal kahwin. Berderet. Isi yang sama. Tapi versi mungkin berbeza. Tak penting pun sebenarnya. Tapi kena blogkan jugak bagi nanti di masa depan takde lah lupa. Gitu. 

Tapi. Sesungguhnya tak boleh berhenti nak berperasaan tengok orang baru nak kahwin ni macam hmm susah nak cakap la. Kalau yang baru bertunang tu lagi la. Tak kahwin lagi tu. Yang baru couple tu lagi la. Ada satu perasaan yang orang-orang yang dah kahwin je faham ni. 

Betapa gua nak Lya untuk kongsikan ini. 

Matang oi matang. 

Jahat.