Tuesday, November 19, 2013

Harini dalam 8 jam dekat office, tak sampai 1 jam yang aku fokus dengan kerja. Boss takde, makin tak rajin. Semalam cuti jadi monday blues semalam transfer ke harini. Kerap benar cuti. esok masa interview KPI mampus la kena bambu ni. Confirm.

Sepatutnye ada je kerja kena buat. Banyak. Company ni jenis yang pentingkan project, jadi setiap satu staff akan ada 2 project at least untuk melayakkan diri dapat bonus dan increment selayaknya. Aku pusing.

Sebab pusing melampau sampai pening, dan kerana boss takde aku buat project aku sendiri. Dah lama niat nak delete post-post lama yang mana gambar berambut dulu-dulu. Harini boleh la buat. Aku lebur je semua yang lama-lama.  Banyak aura negatif ni blog ni. Tak membina iman langsung. Aku memang elak baca semua kisah lama tu, parah hati nanti.

Yang mana saki baki yang tinggal ni rajin la kot nak tapis. Baca kisah-kisah dikala bujang, amboi seronok. Ada la 2 3 kerat kisah pergi beriadah tu, langsung rindu nak mandi sungai. Laju ajak Raihan, jawapan dia macam biasa la, nanti kite pergi. Tu tanda jauh lagi la nak pergi tu. Mungkin nak melepaskan gian, malam ni terjun kolam.

Saturday, November 16, 2013

Mood jiwa-jiwa menderu-deru ni. Baca novel hlovate, tv ada twilight. Tapi sayang suami ada futsal. Kalau tak dah berpuisi indah untuk beliau. 

Rindu. Indah. Berpahala untungnya. 


Semoga kami semua berbaik-baik saja hingga syurga. Amin



*gua cuba kot boleh karang ayat romantis sebaris dua kat sini, huh gagal. 

Friday, November 8, 2013

Alah bisa tegal biasa.

Alah bisa tegal biasa. 

Ewah. 

Bulan-bulan lepas, banyak betul aku merungut pasal kerja. Especially masa masuk kerja dulu. Imagine masuk time year end closing. Tipu tak rasa menyesal tukar kerja. Aku pelik macam mana teammate yg ada anak kecik gagah kerja beriye macam tu. Sorang teammate siap bawak anak umur setahun lebih duduk sebelah sebab takde siapa nak jaga. Sumpah pelik. 

Hidup zaman sekarang, sejak dua menjak ni harga segala nak mencanak naik. 

Faham terus apa sebab semua bertahan. 

Masa ni perlukan keliling yang faham apa yang engkau faham. 

Betul duit tak kemana, betul kau patut spend masa lebih dengan keluarga, betul kau jangan jadi hamba kerja. Semua betul. 

Tapi orang boleh cakap apa je. Macamlah dia tanggung hidup kite kan. 

Susah nak puaskan hati orang yang tak faham ni. 





Friday, November 1, 2013

Kepuasan malam jumaat.

Malam tadi, malam jumaat. Aku cuba mencari kepuasan malam yang maksimum. Aku tahu suami pun macam tu. Aku try nasib mengajak suami buat sesuatu yang luar dari kebiasaan. Malam yang esok kena bangun pagi memang tak pernah lagi buat projek ni. Suami on. Excited tak terkata hang tau. 

Plan yang sepatutnye berjalan midnight weekend nanti tapi terpaksa diawalkan. Menyampah betul manusia di twitter yang bagi spoiler.  

Gigih aku usha showtime Thor. Dekat area sini ada 3 panggung wayang. Kalau takde yang sangkut memang lebur mood aku satu malam. Nasib banyak je lagi seat kosong. 

Maka, malam jumaat aku bersama Abe Thor bertemankan suami di sisi. 😁