Thursday, February 5, 2015

Minggu ni mencabar, closing week. Isnin Selasa public holiday tapi redha kena kerja. Cari duit lebih selagi mampu. Sabtu Ahad dah letih kenduri, taklah letih teruk pun sebab duduk berdiri, jalan sikit-sikit. Tapi letih la jugak sebab takleh baring-baring melepak kat rumah. Jadi masuk Isnin dikala orang lain cuti kite gagah je masuk office. Selasa dah separuh gagah, tapi plan dia masuk half day je. Maka malas nk order lunch. Sekali disaat aku shutdown pc tu la emel bertubi masuk. Fine, lek-lek jap siapkan kerja tapi ape ke hal ntah bulan ni. Tetibe banyak pulak isu. Sudahnye dengan perut lapar tu pukul 4 baru settle semua. Hangin hangin. Kepala pening, perut senak. Malam terus pengsan. Heartburn teruk datang attack. Ikut badan mmang nak mc je Rabu tapi bawak relax lagi. Malas layan letih. Closing day dah sampai. Buat kerja malas nak kalut sangat. Kalau tak confirm lagi letih otak aku, badan pun taknak unction nanti. Tapi gile ah malam tadi. Pukul 2 pagi baru selesai semua kerja. Perghh pekerja contoh  betul. Nak balik jalan keliling office ni polis tutup pasal thaipusam tak habis lagi. Pusing jalan jauh dekat pukul 3 sampai rumah. Pengsan. Tapi tidur tak lena sebab dok termimpi-mipi kerja. Choi betul.

Harini gagah lagi masuk office, pagi tadi sampai awal tapi masuk surau tertidur nk dekat sejam. Sukati betul. Ni kerja dah kira siap la ni, aku tepu dah. Aku sambil-sambil makan limau, dengar radio dan berpura seperti menaip kerja. Boss baik hati offer suruh cuti esok. Kemain rasa disayangi. Tapi simpan cuti buat gi jalan lagi bagus. Tinggal 1 closing lagi before maternity leave. Nanti habis cuti, dah nak year end closing, azab tuhhh. Campur dengan GST dah implement, dari posting ke report semua sah-sah lain. Memang macam budak baru masuk kerja la nanti.

No comments: