Wednesday, March 4, 2015

False alarm

Jadi harini. Memula rasa sakit perut pinggang melampau, buat tak tahu je lagi. Tapi sakit datang jugak. Tanya 2 3 orang semua suruh pi check doktor dulu. Closing day tau tadi, hari yang confirm midnight baru balik. Serba salah jadinya nak cuti. Tapi kita call pmc tanya, nurse kabor datang jela check dulu. Ok. So merasa la letak ctg kat perut. Pastu dan-dan masa tu contraction datang 2 kali je. Hujung-hujung dah takde dah. Malu betul. Siap check bukaan tapi belum terbuka lagi apa yang patut. Doktor Ratna nasihat lebih sikit tadi bagi kita paham. Dah la dia tau aku last minute tak  attend antenatal class di haritu, double malu jadinya. 

Pengalaman buat bakal parents yang noob ni. Balik rumah terus pack kain baju baby dengn ummi. Harap-harap kalau jadi lagi baby keluar terus. Kepala pun dah engage, sakit dah rasa maka aku pun dah makin tak sabar. 

Dengan masa yang ada ni dah boleh asah nafsu makan balik. Cari sampai dapat apa yang nak makan. Dan tadi selamat dah makan maggi 100 bath yng beli kat airport phuket aritu. 

No comments: