Tuesday, May 5, 2015

Aqiqah

Alhamdulilah selesai dah kenduri aqiqah untuk baby. Letih gilos. Marhaban pagi pastu tengahari doa selamat pulak. Tetamu datang la dari pagi sampai ke petang. Pheww. Itu pun nasib baik baby baik sangat. Selalu lepas bangun tidur dah mandi dia tidur balik. Dan dan pulak hari tu dia taknak tidur. Risau jugak kang cranky. Tapi sampai habis marhaban tu dia senyap je. Nak susu pun aku sumbat botol. Cantik sangat pulak nak selak baju depan ramai-ramai. Lega la semua dah settle. Walaupun kita suami isteri taknak buat besar-besar. Tapi kalau abah dengn mak campur tangan memang tau dah jemaah tetamu dia ramai mana. Sedare-sedare pun jenis suka bertandang. Alhamdulilah rezeki baby tetamu ramai datang. Lauk sedap dan cukup, kari kambing pun bole tahan sedap. Kira success la. 

Yang jadi tumpuan haruslah pelamin cantik. Ini pun satu hal ni. Mak la beriye yang nak. Sebab cousin aku ada buat bisnes ni. Dengan cradle unik lawa nak mamps. Pakcik aku buat sendiri. Maka jadilah pelamin simple untuk baby. Simple tapi kebabom dah aku tengok. Kemain elok baby dok diam dalam cradle tu. ada a few orang tanya harga pelamin. Better la tanya tauke die sendiri. Sebab harga memang bole adjust sampi dapat apa yang korang nak. Dia ada banyak lagi cradle lawa. Search je fb or instagram KIDSY STUDIO. semoga murah rezeki Idzwan dan family. 

No comments: