Thursday, May 12, 2016

Improvisasi cita-cita

Berkobar nak tulis experience dekat hospital jaga anak macam mana. Tapi tunggu discharge esok la. Sebab seminggu dua ni dok berkobar nak beranak ramai. Serius punya hal tak tau macam mana dia punya excited datang. Tapi korek punya korek otak aku rasa jadi gini sebab Raihan cakap takyah kerja dan duduk rumah. Haritu reason nak resign sebab nak jaga Auliya, lepas tu after setahun nak kerja balik. Tapi nanti ada baby baru so kena la jaga. Lepas tu dah lama duduk rumah confirm aku dah malas nak kerja. Plus sejak duduk rumah jadi supir adik balik sekolah (bila dia kena balik lambat), aku selalu cakap kat Auliya, esok kakak dah school ummi jemput hantar hari-hari. Pastu kang bila kes budak pergi sekolah tapi lari mana ntah, aku sebut lagi mende sama. Tengok gaya macam takyah kerja dah ni. Maka buat anak la ramai-ramai selagi muda. Kehkeh. 

Tahun ni baru 27, so sebelum 30 target nak 4 anak. Haha. Aku berangan ni. Next pregnancy aku nak kembar dua. Lepas tu next lagi kembar tiga. Haha gilo. Dok aih. Tapi kitorang kat rumah dok repeat mende ni je. Aku pernah tanya Raihan maksimum nak anak berapa. Dia kata 11 ke 12 ke. Fuhh. Dah tu minimum berapa. 7 atau 8 orang. Tu diaaa . Sebelum ni dia tak pernah mention apa-apa. Dia cakap sebab haritu susah lekat so tak nak mengharap. Tapi Alhamdulillah sekarang macam senang (padahal baru nak masuk dua) terus die mengharap. Aku takdelah nak belas-belas anak. Tapi maksimum 6 ke 7 dah best rasa dia. Paling sikit pun 4 orang la. 

Pasal semua ni la buat aku berangan merancang apa la aku nak. Dah kau kata suri rumah kan sekarang. Takkan aku nak berangan kerja jadi boss kat company besar. Maka dengan sedikit improvise aku nak cuba promote diri aku jadi Ummi of at least 7 children. Konon nak achieve before 35tahun. Tu yang datang idea nak mengandung kembar terus. Allahu. Berkobar-kobar aku menaip. Haha. Aku memang pesen sedara mara ramai so memang teringin dari dulu nak anak ramai. La ni dah mengandung beranak sendiri terasa real nya semua ni.  

Rezeki. Semoga Allah beri kesabaran, kekuatan dan keimanan yang tinggi untuk dapatkan rezeki ni. Anak baru nak masuk dua pun aku dah mengah gak ni. Tapi yakin boleh maka bolehlah. 

No comments: