Monday, August 22, 2016

Aku dah 37weeks pregnant yang kedua ni. Entah nak cakap tanda bersalin dah ada ke belum aku pun tak tahu. Tu post lain la. Ini cerita pasal Auliya. Anak sulung. Memang sejak pregnantkan adik ni dia lain. Dulu semua ummi, la ni kalau ada orang lain memang dia tak endah aku. Sampai sekarang dia bole sebut nama semua kecuali ummi. Tak cool. Hati mak kan, kadang-kadang aku sedih. Sampai menangis pun pernah. Ada masa buat jadi bahan lawak jela. Bila berdua dia manja la. Panggil nama terus datang. Bila beramai, aku panggillah macam mana pun dia buat tak heran. Macam nampak tak nampak je mak dia depan mata. 

Haha aku rasa ni normal. Pasal orang kata dia tahu dia nak dapat adik. Tapi aku beremosi sekarang. Kesian kat dia, kecik lagi dah dapat adik. Tapi tak patut rasa gitu. Pasal Auliya jenis suka kawan ramai riuh. Aku rasa dia suka ada adik. Haihh tapi bukan tu soal dia. Macam mana eh. Bila kau pandang muka anak sulung kau, macam meresap satu rasa sayang sangat tapi sedih. Ada few times aku akan tidurkn dia sambil tersedu meleleh air mata. Bukan sedih apa tapi entah apesal tak tahu. Macam rindu ke ntah la. Haha aku tulis ni pum dah meleleh padahal dia elok tidur kat sebelah ni. Tuhan jela yang tau kot.  

No comments: