Wednesday, February 15, 2017

Aku sekarang tak tahu nak rasa apa. Tahap malas nak fikir. Sebab hidup ni mengejutnya. Harini lain esok lain. Handle 2 anak ni susah weh jujurnya. Aku tau la lagi cakap susah lagi susah jadi dia tapi dah memang susah nak buat camne. Macam Muhammad sekarang dah 10kg. Aku cakap berat tapi orang tua cakap jangan sebut anak tu berat, cakap la semangatnyaaa. Ceh jadahnya la. 10kg tu dah memang berat so berat la. Nak dukung senang, nak dukung lama-lama susah.  Pergi dapur pastu nak patah balik je pun dia dah melurut ke bawah.

Auliya, menangis tak tentu hala dah hobi dia. Entah dia dah cakap tapi aku tak paham atau dia yang nak cakap tapi dia tak paham. Aku menahan sabar hari ke hari dari melepuk budak ni. Serius weh sampai menangis jugak aku tengok Auliya ni ape ke hal pesen camni. Nak tu, nangis. Dah bagi pastu taknak pulak, nangis lagi. Sejenis menangis terjerit pekik. Bingit. Tak senang. Allah permudahkanlah. Bagilah aku keimanan dan kesabaran.

Tapi tuhan maha adil kan. Susah tang jaga anak tapi tang lain diringankan. Syukur nikmat jela.

Aku nak bagitau pasal handbag. Aku beli klduck tote bag. Sat gi sampai la kot. Aku tak suka pun pasal takde zip. Selesa lagi longchamp aku tu kot sumbat segala harta karun. Nafsu. Dah lama nak sangat beg duck tu. Haihh senang cakap tak sedar diri dah la tak berduit sibuk nak beli barang mahal. Orang tanya tak beli tudung duck dah? Aku kabor takpela kot dah pernah merasa. Tapi bag duck belum rasa tu pasal nak sangat mengada-ngada. Tengoklah tahap mana nak jatuh cinta kang. Aku gelarkan ini reward sebab beranakkan Muhammad. Raihan nak belikan tapi aku taknak. Sebab dia kena bagi emas. Haha.

Budak-budak tidur. Baru ada masa nak tulis. Last post pasal labor story panjang ya amat tu berbulan aku edit, squeeze segala mende. Haha. Muhammad pun dah 5bulan. Sihat Alhamdulillah. Oh dan bulan depan Auliya masuk 2tahun. Kitorang plan nak buat birthday party ala-ala tak party. Bagi dia kek pastu nyanyi ramai-ramai. Plan nak ajak family je tapi nak cari tempat yang murah dan makanan yang sedap dan kena tekak semua orang tak senang. Dan yang kids friendly. Taknak buat dekat rumah sebab malas dan sukati la nak buat dekat mana-mana pun. Haha.