Wednesday, May 3, 2017

Alhamdulillah dah selesai balik rombongan. Journey nak balik lama gila. Dari Jeti Langkawi jam 11pagi, lepas tu shoot pergi Padang Besar. Sampai sana dalam 2.45 petang kot. Letih la. Tempat tu mungkin seronok nak shopping tapi dengan anak 2 ni takpe lah. Raihan being so nice, dia offer jaga anak kat luar sat, so aku dapat la tour belah dalam pasar tu sekejap. Panas gelegak cerita dia. Dengan sempit lagi. Konon nak cari jersi bola anak tapi takde size pastu season epl pun nak habis dah. Sudahnya shopping kipas je. 1 kipas kembang manual guna tangan. 1 kipas kepit kat stroller, 1 kipas pegang kat tangan tapi ade 3 speed. Wakakaka. Dengan Auliya berak nya. Kisah dalam toilet ni Raihan asyik mengeluh je tapi dia tak cerita lagi. Mungkin pengalaman cebok anak paling ngeri untuk dia kot.

5.30 petang gerak balik, sampai rumah jam 3.30 pagi. Hahaha thrill gile. Lepas dah hadap semua ni sebenarnya taklah teruk mana, tapi yela sebab dah buat. Pada masa dan ketikanya tu berpeluh mak pak dia. Aku malas nak naik bas dah dengan anak kecik. Tapi sebenarnye naik apa pun sama je. Raihan nak repeat lagi Langkawi ni, pasal mangrove tour kitorang terlepas. Aku cakap boleh, tunggu tefal aku jahanam dulu. Hahaha. So yela trip anniversary 4 tahun kahwin. Auliya 2 tahun 2 bulan, Muhammad nak masuk 8 bulan. Nanti kalau ada anak lagi macam mana la rupa dia.

No comments: