Friday, June 2, 2017


Sejak Ramadhan ni aku macam insomnia. Jarang sekali tidur awal. Selalunya sejam sebelum nak bangun sahur la aku sibuk nak tidur. Macam sekarang dah pukul 4 pagi, aku tak tidur lagi. Konon nak battle square duck. Takde pun release malam ni. Tulah masalah. Aku tau tak patut beli, tapi entah. Aku tengah serabut dan sasau jugak ni. Aku macam hilang pedoman. Kacau weh. Truth to be told aku battle masa shawl haritu. Entah macam mana timing cun susukan Muhammad lepas tu bukak Instagram eh duck post depa dah up shawl baru kat web. Aiyoyo menggagau aku. Black and gold dah masuk cart, tapi out of stock la bila nak checkout. Pastu dapat mint, lepas tu sama kes. Lepas tu tinggal red, lepas tu baru sedar patut bila takleh checkout biar je, tunggu emel depa suruh proceed payment. So yeah lesson learned. Tapi boleh je proceed checkout. Success. Cuma aku taknak merah tuuuu. Memang nak jual balik tapi sampai la ni tak dapat-dapat lagi. Slow namatey poslaju.

Cuma entah aku macam lucky je. Macam apa aku dok berdebar nak sangat-sangat macam mudah je dapat. So jap bagi aku nak brag la pasal collection aku. Haha. Aku taklah fancy semua design dia. Sejenis bunga-bunga ni aku tak gemar sangat. So aku start dengan KLduck. Lawa gile weh masa tu. Baru lepas beranak si Auliya, rasa macam ok reward diri sendiri. Suka la design pelik camtu. Mana ada orang buh KLCC kat tudung. Masa tu belum lagi scene beratur panjang. Personal shopper pun tak up lagi kot, Pastu depa release square, bawallll. Masa kerja dulu aku gile bawal. Terus dapat beli 2 kaleidoscope. Entah la. Duit bonus ke apa ntah. Aku rasa masa tu baru closing, aku lepas closing kerja gila penat memang aku rasa diri aku layak reward diri sendiri. Yang tu sekarang harga dah double jugak tu tapi kalau yang lawa ler. Minimal pinmark konon. Pastu tote bag dia. Masa alphabet punya bag tu dah suka dah tapi takde duit. Lepas tu keluar pulak KL punya design. Nakkk. Pakai duit tabung lepas tu eh Raihan cakap takpe la die belanja. Bonus dah setahun duduk rumah katanya. Kah. Ok last, worldmapduck. Kali pertama dah eh uniknya. Lepas tu malas la amek tau. Lepas tu kecoh la salah print, so boleh dapat yang baru. Tula aku start slowly sibuk nak tau balik apa duck ni. Hebah lagi kes tudung 800. Kecoh. Masa ni semua baru tau duckkk, vivyyyyy, lapanratus. Aku gatal hari-hari tengok insta duck, meroyan nak mapduck. Lepas tu dapat baru Raihan belanja. Anniversary gift. Double kah. Pastu aku post kat instagram. Tetibe semua orang macam fuyyo pakai duck, fuyyoohhh. I was like, hellooo dah lama dah iols beli duck ok. Triple kah.

Ok ampun riak dan takbur.

Serius weh, aku nak stop. Aku tak mampu nak berbelanja begitu sebenarnya. Dan aku tengah menabung nak beli phone. Kalau tak beli phone pun memang wajib la menabung. Aku tak tahu macam mana nak stop. Aku dah unfollow. Maybe aku patut block pulak kot. Dan maybe patut jangan ada conversation pasal duck with anybody. Aku rasa nak bersujud doa ya Allah bantulah aku insan yang lemah ni. Entah la. Cerita dia, aku scroll ariani, depa jual shawl lagi lawa, harga RM109, aku kabor mahal giles. Stupid.

Ini tak patut. Aku tak kerja, takde income jadi kenapa aku menyusahkan diri.

Aku insaf.

Tapi honestly proud jugak dengan Vivy. Power weh. Duck punya scene ni dahsyat pergi dia. Depa punya LE yang blurred line tu bapak mahal gile sampai seribu lebih. So yela masa ni aku rase investment la. Tapi masalah aku, aku sayang nak jual balik. Dan mostly dah buruk sebab ada pinmark, yela aku cuck jarum sana sini. Sejenis kain licin aku bukan reti pakai, tak lawa pun kalau pakai sebenarnya. So takde maknanya investment, tapi tulaaa.

Aku insan yang lemah, bernafsu dan bongok. Yes I know. Dah la jom la sahur. Sahaja aku berpuasa esok hari.

No comments: