Saturday, August 5, 2017

Ironinya post semalam

Bising nak me time tapi masih boleh tengok Suits. Bosan betul nak layan kerenah orang macam ni. Phuii. Jadi aku berubah harini, sambil tengok Suits sambil iron baju. Tapi tula, 1 episod je dah settle 2 minggu kemeja Raihan. Aku nak tengok lagi tapi dah gigih sangat pulak nak iron lagi. 

Anyway Auliya ni macam aku. Cengeng. Masa 2 tahun dia dah bereosi tengok Moana, air mata meleleh macam aku tengok hindustan. Heh. Dahn dah 2 kali aku tangkap dia beremosi malam sebelum tidur dia sakan bersedih. Yang pertama dulu, drama sangat. Dia menangis dengan bantal minion. Sebak betul, jadi makin tersedu-sedu sebab dia ingat aku bangun nak peluk dia tapi aku bangun nak betulkan bantal je. Kesian, dia dah siap depa tangan nak peluk tapi rupanya ummi acah-acah tidur buat-buat tak nampak. Lepas tu terus dia dakapnya minion tu kat muka menangis sakan. Aku tak sampai hati nak pura-pura tidur dah, terus pujuk. Beriye meleleh hingus menangis. Asalnya sebab orang suruh tidur taknak tidur. Padan muka kena tinggal sorang. Masa ni nak suruh cakap sorry masih liat. Tapi ni antara permulaan dia makin pandai bodek aku.

Tadi, dia sedih semua orang dah tidur. Babah letak dia hujung sekali, dia bangun menangis duduk sebelah aku, sambil depa tangan. Aku marah dia awal tadi sebab taknak tidur. Cerita sama je. Kali ni dia dah reti cakap sorry. Alahai cair. Whenever dia cakap sorry aku selalu suruh cakap kakak nak jadi good girl. So tadi dia cakap acam tu. Double cair jadinya. Die menangis teresak-esak macam ada orang marah. Thing is kalau kena marah pun takdelah dia sendu macam tu. Aku tak gemar pesen ni. Macam aku je suka menangis sebelum tidur, suka dok kenang malangnya nasib aku. Drama weh gua. Kadang tu raihan tidur dulu pun aku nak menangis. Hancurrrr. So tengok gaya macam menurun dekat anak. Situasi lebih kurang je, disuruh tidur tapi taknak maka dimarahi, lepas tu semua orang dah tidur, dia tinggal sorang, dia pun mengenang nasib. Choiii.

Sikit-sikit tuhan tunjuk ni perangai anak mengikut kita. Masak.

No comments: